Måste man betala medlemsavgiften?

Ja, medlemsavgiften måste betalas för att försäkringar skall gälla. I enlighet med Trbg ungdoms styrelse får man inte delta i matcher eller cuper om avgiften inte är betald.

Vi har inte råd att betala medlemsavgiften, hur gör vi då?

Många barn lever i omständigheter som gör att man inte har råd att betala medlemsavgiften. Detta är såklart inget man vill berätta om därför håller man tyst om sin situation. Detta får absolut inte hindra barnen från att deltaga i vår verksamhet utan Trelleborgs Handbollsklubb har även ett socialt ansvar.

Lösningen heter Majblomman och de delar ut bidrag till barn och unga till och med 18 årsdagen. Bidrag ges exempelvis till fritidsaktiviteter, glasögon eller liknande. För mer information kopiera nedanstående länk och klistra därefter in den i webbläsaren.

www.majblomman.se/Sok-bidrag/Lokalforeningar/trelleborg/trelleborg/

+++++

Det finns även möjligheter att söka via Skånes Idrottsförbund

Skånes Idrottsförbund har tillsammans med Max Fernebros familj inrättat en minnesfond i Max namn för att hedra Max för hans ledargärningar inom idrotten. Fonden syftar till att stödja barn och ungdomar där föräldrar eller vårdnadshavare uppbär en begränsad ekonomi som gör att barn och ungdomar inte har möjlighet och råd att idrotta. Fondens medel skall användas för att dela ut stipendier till barn och ungdomar eller föreningar utifrån fondens syfte.

Föräldrarollen
För att bedriva en väl fungerande ungdomsverksamhet är föräldrarnas stöd en nödvändighet. Det är vi föräldrar som tillsammans skapar möjligheterna för våra barn att få en meningsfull fritidssysselsättning. Du kan aldrig räkna med att någon annan skall ta hand om ditt barn. Vi måste hjälpas åt, allihop!

Att man inte kan vinna jämt, det vet vi alla. Ibland är det svårt att komma ihåg efter en förlust. Tänk på att man lär sig även av en förlust!

Barn har också lättare än vuxna att glömma och se framåt. Trösta, stötta och muntra upp i alla lägen är vår roll som goda föräldrar. När vi spelar matcher mot andra lag så representerar även vi föräldrar Trelleborg. Positiva och glada föräldrar som hejar fram laget och uppskattar motståndare, domare och funktionärer, ger Trelleborg ett gott anseende. Föregå alltid med gott exempel. Det är viktigt att vi respekterar rollfördelningen ledare/föräldrar.
Träningar
Du som spelare ska alltid meddela eventuellt förhinder att delta (vi vill att barnen själva ringer/messar) och berättar att man ej kan och anledningen. Nummer till ledare finns på vår hemsida. Vi vill inte ha SMS 10 min innan träning utan i god tid innan. Kom i god tid innan träning, och var ombyttad och klar (vattenflaskan fylld) 10 minuter innan träningen börjar. Dusch efter varje träning – ta med handduk, tvål och ombyteskläder.
Matcher
Kallelse till match skickas ut via Sportadm och ska besvaras inom angiven tid. Där besvaras frågorna om du kommer till samlingen. Om du har tillgång till bil och i så fall hur många lediga platser du kan erbjuda.
Transporter
Varje förälder är ytterst själv ansvarig för att ordna transport till sitt barn. Var ute i god tid med planering inför cuper, det brukar alltid lösa sig, men vi vill inte att det uppstår situationer att barnen inte vet hur de ska ta sig till cupen/matchen dagen innan vi ska åka.