Närvarorapportering

Närvaron på samtliga träningar och matcher måste alltid rapporteras via vår hemsida eller via appen. Utifrån närvaroregistreringen erhåller klubben LOK och kommunalt ekonomiskt stöd som är livsviktigt för klubbens existens. Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn mellan 7-25 år. Beloppen för år 2017. Deltagarstöd 7 kr. Ledarstöd 21 kr och extra ledarstöd 5 kr

En gruppaktivitet ska pågå i minst 60 minuter, ledas av minst en ledare utsedd av föreningen och bestå av minst tre och högst 30 övriga deltagare. Gruppaktiviteten ska innehålla en gemensam samling och avslutning. Ledaren ska ha fyllt 13 år och vara medlem i en förening inom RF. Ledaren får inte vara ansvarig för flera gruppaktiviteter samtidigt. Viktigt vid sammankomster (flera matcher på samma dag) att man då anger olika start och slut tider som inte krockar med varandra.

För att en närvaro skall bli godkänd måste aktiviteten först registreras via/på hemsidan. Där anger man plats, datum, start och slut tid (mkt viktigt) Aktiviteten måste, efter närvaron är registrerad, slutligen bekräftas av ledaren annars rapporteras aktiviteten som obekräftad = inget LOK eller kommunalt stöd betalas ut.

Är rapporteringen felaktigt rapporterad (ex ingen ledare ifylld, aktiviteter som tidsmässigt krockar med varandra eller kortare tid än 60 minuter är angivet) så kommer följande felkod upp (1) vilket innebär ej godkänd = inget LOK eller kommunalt stöd betalas ut. Då måste ansvarig ledare kontrollera och åtgärda så att närvaron blir korrekt. I de fall Ni ställer in aktviteter så måste dessa tas bort (deletas) från kalendern. Kansliet kommer månadsvis att kontrollera närvarorapporterna och maila till de ledare som har avvikelser att åtgärda.

Anledning till ovanstående instruktion är att Trbg HBK ungdom de senaste åren erhållit cirka >75 tk per 6 månadersperiod i LOK stöd medan vårsäsongen 2017 erhöll vi endast 59 tkr. En stor anledning till avvikelsen är/var felaktigt ifyllda närvarorapporter. Och då det kommunala stödet också baseras sig på närvarorapporten så blir avvikelsen/påverkan än större = klubben får mindre bidrag/ersättning än vad vi är berättigade till.

Summering, var oerhört noggrann vid närvaro registreringen så att klubben erhåller rätt bidrag/ersättning. Finns det mer än 1 ledare vid aktiviteten skall denna också registreras då vi erhåller en extra stöd/inkomst för ledare  nummer 2.

Är något oklart vänligen kontakta kansliet för förtydligande.

Hur skickar man SMS-rapporteringen av slutresultat?

SMS:et skickas till  71160. Proceduren är följande:

Skriv in: SHF matchnummer hemmamål bortamål. Alltså med mellanslag mellan dessa fyra uppgifter, därefter sänd.

Vi vill nu be alla lagansvariga som vet att resultat från spelade matcher inte finns med på klubbens eller distriktets hemsida att rapportera dessa.

Om vi behöver dispenser, hur gör man?
Alla som skall spela med yngre årgångar behöver dispens från Skånes HF. Till exempel en född 2004 som skall spela med 2005:or.
Ansök via kansliet, kostnaden är 300:-/spelare.

När det gäller tjejer som spelar med killar, så är det OK upp till B-ålder. Ingen dispens behövs.

Hur sker kallelser till match?

Det skall ALLTID ske via Sport adm. Ni som inte vet hur man gör fråga andra ledare eller vänd er till kansliet.
Vi måste boka om träningstider, hur gör man?
Kontakta kansliet så informerar dessa Fritidsnämnden.

Är det som så att Ni vill boka av en träningstid (på Södan eller Fågelbäck) så MÅSTE ansvarig ledare informera vaktmästeriet, i annat fall debiteras en avgift per tillfälle.
Hur rapporterar jag närvaro i mobilen?
För att rapportera närvaro i mobilen så surfa till www.sportadmin.se i valfri webbläsare från din mobil.
Logga in med dina inloggningsuppgifter och nu kan du rapportera närvaro för de lag som du är ledare för.

(Aktiviteterna låses upp 24 timmar innan aktiviteten start)

Hur importerar jag matcher till hemsidan?

Gå till menyn "Medlemsgrupper" -> ”Matcher”

Klicka på ”Importera matcher” -> Klicka därefter på serien som laget spelar i. Fyll därefter i matchlängd, uppgifter som berör kallelser och ev. samlingstid. Klicka på ”Spara”. Nu är matcherna importerade.

Alla matchändringar om tid/datum och plats som sker hos förbundet uppdateras automatiskt i SportAdmin varje natt. Matcherna har även lagts upp som aktiviteter i närvarokortet.

(Hittar du inte serien, klicka på ”visa alla serier” och sök fram rätt serie och klicka på den)

Hur lägger jag upp ett youtube klipp på hemsidan?
Klicka på "Lägg till nyhet/Lägg till stycke" -> Klicka på "YouTube" -> Klistra in url länken som du hittar uppe i adressfältet på youtube - > "Spara