Trbg - OV Hbg 7/10
2018-10-09 12:31

Slutresultat 19-19   (HT 9-9)

Killarna gör en väldigt bra första halvlek, och den fina prestationen fortsätter under andra halvlek. När vi kontrar in 16-13 och 17-13 och det endast är kvar 5 minuter av matchen, så trodde väl alla att segern var hemma. Men vi kommer in i en mardröms period där vi förlorar de sista minuterna med 2-6. När vi istället borde ”tagit långa anfall, fått till avblåsningar” så sprang vi iväg som kalvar på grönbete.

Dessutom är det några tveksamma domslut som går mot oss även om vi inte ska skylla på dem. Vi får inte glömma att det är ungdomar som  dömer och det är mänskligt att göra fel. Men det var en bra handbollsmatch för publiken så här i hemmapremiären. Som de flesta känner till så har 3-4 startspelare slutat sedan förra säsongen och det var nya positioner för de flesta i laget, men vi tycker att ni löste situationen på ett mkt bra sätt.

Genomgående mkt bra målvaktspel av Alexander, starkt försvarsspel av samtliga spelare där storebror Rubin fullständigt plockade bort Hbg’s M9. Att notera är att vi endast blev straffade en gång på kontring vilket tyder på att vi gjorde ordentliga avslut och bra hemlöp.

Det vi skall försöka förbättra till nästa match är vårt eget kontringsspel. Mot OV Hbg var spelarna med bollen inte var riktigt ”vakna” och såg inte de spelare som sprungit sig fria. Här krävs det att man är bered och höjer blicken.

Slutligen har vi ”Gripen” som har potential att göra 4-5 mål per match (eller få med sig straffarna) för när han börjar röra sig i sidled så finns det ingen försvarsspelare som kan hålla emot honom på ett regelrätt sätt.

Bra kämpat, // Ledarna